سیر سیاه برای کبد

فواید سیر سیاه برای کبد چرب سلامتی و زندگی عالی

این فرآورده خاصیت انرژی‌زایی دارد و معمولا از آن به‌عنوان ادویه و چاشنی در غذاها استفاده می‌شود. سیر سفید طعم قوی و تندی دارد و این باعث می شود دهان و تنفس بوی تندی بگیرد. اگر سیر سفید را خام مصرف کنید ممکن است برای برخی افراد ناخوشایند باشد و بیشتر از آن به عنوان یک ماده آشپزی عالی استفاده می شود.

مصرف منظم سیر سیاه می‌تواند تولید گلبول‌های سفید را افزایش دهد که اولین خط دفاعی بدن در برابر عفونت‌ها و ویروس‌ها هستند. همچنین، این ماده می‌تواند فعالیت سلول‌های کشنده طبیعی (NK Cells) را که مسئول شناسایی و از بین بردن سلول‌های آلوده هستند، تقویت کند. از طرفی، سیر معمولی طعمی تند و بویی قوی دارد که ممکن است برای برخی افراد ناخوشایند باشد.

مصرف آب به مقدار کافی برای جلوگیری از خشکی و حفظ سلامتی کبد بسیار مهم است. دستور العمل خاصی برای مصرف سیر سیاه لازم نیست ولی بهتر است قبل از صبحانه سیر سیاه را میل کنید و برای اینکه از خواص سیر سیاه بهرمند شوید بهرت است مرتب آن را مصرف کنید. تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف بیش از حد سیر، چه تازه و چه سیاه، می‌تواند موجب مسمومیت شود. برای بهره‌مندی از خواص سیر سیاه بدون هر گونه عوارض جانبی، توصیه می‌شود که روزانه تنها یک تا دو حبه سیر سیاه مصرف کنید. از آن‌جا که سیر سیاه بوی بدی ندارد، مصرف آن برای افرادی که به بوی سیر حساس هستند، بسیار آسان‌تر است. علاوه بر این، می‌توان از سیر سیاه به عنوان یک راه‌حل طبیعی برای کاهش کلسترول و تری‌گلیسیرید نیز استفاده کرد.

داشتن احساس سیری باعث کاهش مصرف کالری شده و در نهایت به لاغری و کاهش وزن منجر می‌شود. همچنین برخی از ترکیبات موجود در سیر سیاه مثل آلیسین، می‌توانند تأثیر مثبتی بر متابولیسم بدن داشته باشند. متابولیسم بهتر باعث سوزاندن بهتر و مؤثرتر کالری می‌شود و می‌تواند به کاهش وزن کمک کند. با توجه به پژوهش‌ها، تجمع یک ترکیب پروتئینی به نام «آمیلوئید بتا» باعث التهاب در مغز می‌شود و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش می‌دهد. یک مطالعه با آزمایش روی موش‌ها نشان داده که سیر سیاه می‌تواند التهاب مغز ناشی از آمیلوئید بتا را کاهش دهد و حتی حافظه‌ی کوتاه‌مدت را هم بهبود ببخشد.

زمانی که سیر سفید را به مدت 40 روز در معرض گرما و رطوبت با دقت کنترل شده قرار می دهند سیر سیاه تهیه می شود. بر اساس تحقیقات علمی، مصرف معتدل سیر سیاه هیچ‌گونه عوارض جانبی خطرناکی ندارد. برخلاف برخی از داروها، اطلاعات موجود نشان‌دهنده هیچ گونه عوارض جانبی در زمینه لاغری نیز نیست. واحدی در بدن وجود دارد به نام هموستاز که وظیفه کنترل میزان قند خون را دارد. اگر این مکانیسم به درستی عمل نکند، میزان قند خون می‌تواند به حالت ناپایدار درآید و منجر به بیماری‌هایی مانند دیابت شود.

به عنوان مثال، سیر سیاه ترکیباتی مانند آلیسین را دارد که گاهی اوقات می تواند منجر به ناراحتی گوارشی از جمله نفخ، گاز یا ناراحتی معده، به ویژه در افرادی شود که معده حساس دارند. کسانی که مستعد رفلاکس اسید هستند نیز ممکن است متوجه افزایش علائم شوند، زیرا گاهی اوقات سیر می تواند اسفنکتر تحتانی مری را شل کند و به اسید معده اجازه دهد تا بالا برود. این ماده غذایی اساساً سیر سفید تخمیر شده است که محتوای آنتی اکسیدانی آن را افزایش می‌دهد و طعم ملایم‌تر و شیرین‌تری دارد. این اثرات به دلیل ترکیبات خاص سیر سیاه مانند دی‌آلیل دی‌سولفید است که به متابولیسم چربی‌ها کمک کرده و از تجمع چربی اضافی در کبد جلوگیری می‌کند.

سیر سیاه به جلوگیری از شکل‌گیری التهاب کمک می‌کند و به همین دلیل برای حفظ سلامت مغز مفید است. قند خون بالا خطرات زیادی برای سلامتی دارد و در افراد مبتلا به دیابت هم می‌تواند منجر به آسیب کلیوی، عفونت و بیماری‌های قلبی شود. بدن انسان می تواند از طریق عملی که هموستاز نامیده می شود میزان کنترل خون را کنترل کند.

مصرف بیش از اندازه داروهایی مانند استامینوفن (مسکن)، استرس اکسیداتیو را در کبد ایجاد کرده و باعث سمیت کبد می‌شود. سلنیوم و ویتامین C، فعالیت آنتی اکسیدانی را افزایش می‌دهند که سم‌زدایی کبد را انجام داده و از آسیب سلول‌های کبد جلوگیری می‌کند. علاوه بر این، سیر سیاه به دلیل خاصیت ضدالتهابی خود، از التهاب مزمن که یکی از عوامل اصلی چاقی است، جلوگیری می‌کند. التهاب می‌تواند متابولیسم را کاهش داده و فرآیند سوزاندن چربی را مختل کند. با کاهش التهاب، بدن راحت‌تر می‌تواند چربی‌های اضافی را بسوزاند و وزن خود را کاهش دهد. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف منظم سیر سیاه می‌تواند آنزیم‌های کبدی مانند ALT و AST را که نشان‌دهنده سلامت کبد هستند، در سطح نرمال نگه دارد.

از آنجاکه سیر دارای خواص ضدالتهابی، ضدباکتری و ضدقارچی است، می‌تواند به پیشگیری و درمان عفونت‌های رحمی کمک کند. در ضمن به یاد داشته باشید که خوردن سیر به صورت ناشتا، می‌تواند برای گوارش بعضی‌ زنان اذیت‌کننده باشد پس به صورت متعادل آن را مصرف کنید. هر سیر سیاه کامل حاوی حدودا ۱۰ حبه کوچک است که به راحتی از ساقه اصلی جدا می‌شوند. برای مصرف سیر سیاه به این شکل، صرفا باید پوسته کاغذی دور هر حبه را جدا و سپس آن را به هر شکلی که ترجیح می‌دهید، میل کنید. ناگفته نماند که در صورت تمایل می‌توانید این پوسته‌ها را هم نگه دارید و از آن‌ها برای طعم دادن به آب مرغ و گوشت یا حتی تهیه چای کمک بگیرید.


سیر سیاه چه طبعی دارد
خواص سیر سیاه طریقه مصرف
سیر سیاه چه طعمی دارد
سرم سیر سیاه طریقه مصرف
سیر سیاه عوارض
سیر سیاه عطاری
سیر سیاه عکس
سیر سیاه عسل
سیر سیاه و عسل
سیر سیاه با عسل